Yazar Görsel

Yağmurcu

İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu oyunculuğunun yanı sıra TRT İstanbul Radyosu’nun çocuk programlarında seslendirme görevi üstlenen Yağmurcu, proje tasarımını, metin yazarlığını, yönetmenliğini gerçekleştirdiği; sanatçı, iş adamı, bürokrat, edebiyatçı, sporcu ve müzisyenlerin konuk olduğu yaşam öyküsü türünde projelerini televizyon kanallarında izleyiciyle buluşturmuştur. Haber ve Kültür temalı kanallarda, TRT İstanbul Televizyonu’nda belgesel, tarih, toplum, eğitim ve sağlık, edebiyat, kültür- sanat, biyografi türünde çalışmalarıyla gelecek kuşaklara arşiv niteliğinde yapımlar kazandırmıştır. Ayrıca yarışma, müzik-eğlence, söyleşi, haber, magazin, gezi içerikli programlarda yönetmenlik, yapımcılık, sunuculuk, format ve metin yazarlığı ile danışmanlık yapmıştır.

Yağmurcu; 2006 yılında iki kişilik ortak kitabında öyküleri ve şiiriyle, 2011 yılında “Yaşamdan Öyküler” adlı kitapta on dört yazarla birlikte bir öyküsüyle yer almıştır.

Yağmurcu, kahramanlarını gerçek kişilerden seçerek oluşturduğu öykülerini çocuklar, gençler ve yetişkinler için kaleme alırken onların iç dünyalarında kopan fırtınaların peşinden koşmayı, yaşadığımız coğrafyadan örneklemeler yapmayı ve gerçek üstü hikayelerinde dahi okuyucuyu bir yerlerde gerçekle buluşturmayı önemsemekte, öykülerinde serüveni önceleyen yalın bir anlatım dili kullanmaktadır.

Yağmurcu’nun; projesini Eğitim Bilimci Mürüvvet Adalı Uygun ile birlikte çocuk edebiyatımıza kazandırdığı “Ece’nin Maceraları” serisi; Meslekler, Çevremizi Tanıyalım, Hayatın Bilgisi, Özel Günler ve Haftalar, Önemli Kişiler, Keşifler ve Kâşifler ve daha bir çok başlıkta Ece ile arkadaşları aracılığıyla öğrencileri bilgiyle buluştururken, yazarın sağlıklı, barışsever ve çağdaş bir toplum yetiştirebilme çabası kullanılan dilde gözler önüne serilmekte ve öykülerin dünyasından evlerimize kadar uzanan serüvenleri, bu duyguyu okuyucuya çok belirgin bir biçimde yansıtmaktadır…

Yazarın Kitapları